טל איטקין מסבירה על מזונות אישה

דצמבר 1, 2015 שירותים מומלצים

הדין העברי מחייב את הגבר לזון את אשתו בזמן הנישואים כלומר לדאוג לכל צרכיה ולכלכל אותה עד שתגיע לרמת חיים מספיקה. טל איטקין מוסיפה כי הגבר יכול לזון את אשתו גם במצבים נוספים כגון הסכם שלאחר פרידה או גירושין, הסכם ממון שלפני הנישואים וגם במקרה ואינם נחשבים כנושאים על פי חוק אלא גם אם הם רק בני זוג. טל איטקין עו"ד

מזונות האישה נקבעים על פי רמת החיים לה הורגלה האישה בזמן החיים המשותפים עם בעלה והעיקרון המנחה הוא "עולה עמו ולא יורדת". גם במידה והאישה אינה הייתה רגילה לחיי שפע טרם ההיכרות עם הגבר אך בזמן הזוגיות הגבר סיפק לה חיי שפע הכוללים בגדים יקרים, מסעדות נחשבות, תכשיטים, חוגים וכו' הוא מחויב לספק לה את אותה רמת החיים גם לאחר הפרידה.

גובה המזונות אינו ישתנה גם אם הבעל יירד מנכסיו והסכום נקבע על פי רמת החיים לה הורגלה האישה. עם זאת, בית הדין הרבני כן רשאי להתחשב במשכורתו ובהכנסתו החודשית של הבעל כדי שיוכל גם לזון את אשתו וגם להמשיך לנהל אורח חיים תקין.

עו"ד טל איטקין מדגישה כי האישה אינה מחויבת לצאת לעבוד, אך אם גובה המשכורת שלה יספיק לרמת החיים לה הורגלה זה בהחלט ישפיע על המזונות שתקבל מבעלה. במידה והאישה עבדה כל חייה והפסיקה רק כדי לקבל את מזונותיה מבעלה הרי שבית הדין הרבני יכול להכריע כי אינה נהגה בתום לב.

 

באילו מקרים יכולה אישה לאבד את המזונות שלה? טל איטקין מפרטת

ככל, בית הדין הרבני אינו נוהג לשלול מזונות מאישה אלא רק במקרים נדירים. טל איטקין טוענת כי המקרים בהם נשללת בכל זאת זכותה של האישה למזונות מתחלקים לשניים: מקרים התלויים בנסיבות ומקרים התלויים באישה. במידה וחיי הזוגיות של השניים הם רק על הנייר הרי שישנה אפשרות לשלול מהאישה את מזונותיה וזה כמובן מקרה שתלוי בנסיבות.

טל איטקין מפרטת בנוסף את המקרים התלויים באישה וברשימה הזו ניתן למצוא מקרים של בגידה, מקרים של סירוב מצד האישה לנהל חיי זוגיות תקינים או במקרה שהאישה נחשבת למורדת. טל איטקין מדגישה כי מדובר במקרים קיצוניים שאינם שכיחים אך אפשר בהחלט לומר שבמקרים האלו ראשי בית הדין הרבני לשלול מזונות מהאישה על ידי הגבר.

מוזמנים לבקר בבלוג של טל איטקין: http://www.טלאיטקין.co.il